Bij de Rabo kan je niet internetbankieren zonder betaalpas dus dat is nog een extra veiligheid.
Yep, maar keyloggers die lang op een systeem staan en systematisch worden gecheckt kunnen er een logica uit halen en zo soms ongelimiteerd en snel achtereenbots gokpogingen gaan doen. Overschrijvingen laten bevestigen met een TAN-code. Installeer een Firewall als u internet heeft via kabel of ADSL. Een computer is toch een binair systeem? Maar het achterhalen van deze logica wordt praktisch onmogelijk door het aantal en het soort parameters dat de logica uitmaakt hier weer aansluitend bij rolfb's opmerking. Controleer nu uw pc op de aanwezigheid van een virus dat zich richt op het onderscheppen van persoonlijke gegevens, waaronder die van Mijn Postbank. Nieuwe gebruikers krijgen een Random reader en daar moet je bankpasje in. Ga zorgvuldig om met uw Girofooncode en houdt deze voor iedereen geheim ook voor familieleden en huisgenoten. Zwart of melkwit voorzetstukje op de pasinvoer van de geldautomaat dat bedoeld is om te voorkomen dat criminelen een kaartlezer kunnen plaatsen die pasgegevens kopieert. Zo dat zijn enkele vragen die toch actueel zijn voor heel veel mensen. Vermoedt u misbruik of diefstal van uw Girofooncode? Bel dan direct 058 212 6000.

Controleer het over te schrijven bedrag in het sms’je met uw TAN-code. Bovendien wordt bij mijn weten er na x foute pogingen automatisch een blokkade opgeworpen. Ja met de digipass dat kan ook maar die worden niet meer verstrekt. Dit nummer is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Veel informatie over virussen, wormen, firewalls, ook software. Software die onopgemerkt op een computer wordt geďnstalleerd, gegevens over de gebruiker verzamelt en doorstuurt naar een externe partij.

Elektronische handtekeningOp het moment dat u van uw Internet Zaken Rekening opdrachten wilt verzenden, wordt u gevraagd een elektronische handtekening te plaatsen. Vermoedt u misbruik of diefstal van uw Girofooncode? Bel dan direct 058 212 6000. Het kopiëren van pasgegegevens wordt skimming genoemd.

Pinnen en Chippen vervangen in toenemende mate de contante betalingen in winkels. Dit is wel een extreem voorbeeld, maar technisch goed mogelijk met een bot of rootkit. Wat u kunt doen als u een virus op uw pc heeft dat naar TAN-codes of andere persoonlijke gegevens vraagt.