Concept, design en ontwikkeling, Tools Communicatie Den Haag.
Financiering Van De ZorgDat ligt niet direct aan de VIG-opleiding hoor, maar aan instellingen die om geld te besparen een eenmaal getekende vaardigheid meteen inplannen. Zulke voeding is voor een verpleeghuis wat patat is voor een snackbar. De 100 mij bekende grootschalige roergangers lieten het stuk voor stuk afweten. Zo is standaardafspraak dat ik 2x per maand in bad ga. Wanneer ik bel voor hulp hoor ik steeds minder "ik ga Henk helpen", maar steeds vaker "ik ga de bel bij kamer 14 uitdrukken". Dominee-managers leggen hun eigen wijsheid vast in memo's met regels. Dit komt duidelijk doordat deze nieuwe koers betekent snijden in eigen opgebouwde privileges. Voor vele jaren was dit afdelingshoofd een aardige, vlotte kritische verpleegkundige.

Beschaamd kwamen de bedwerkers mij vertellen dat ze mij liever niks gaven. Ik zie nu een samenleving gevaarlijk uit balans, die al keuvelend afdrijft richting waterval. Nieuw hoofd nieuwe regels, en die glijden daarna ook nog af. Maar in een snackbar gebruikt men nog meer gezond verstand. Zulke notitieboekhouders met stropdas maken naast meters memo's wel 1 notitie per dag.

Dingen die nooit lukken vallen zonder regels onder 'overmacht'. Ik weet prima wat goed voor me is, en hou dan ook waar nodig m'n poot stijf. Concept, design en ontwikkeling, Tools Communicatie Den Haag. Er wordt vaker lager geschoold personeel aangetrokken. Naar verluidt is de Mohammedaanse regering in Sudan hevig geinteresseerd. Sinds die tijd werk ik met veel plezier aan eigen interesses. Hiermee is een robuust instrument ge´ntroduceerd waarmee excessieve premielasten duurzaam kunnen worden gecompenseerd.

En ook nog eens bekennen dat de huidige koers falikant koerst richting ongewenste toestanden. Tenminste als het gaat om simpele inwilligbare wensen zoals bed 25 cm hoger dan standaard. Maar gewoonlijk ben ik voor iedereen open en goedlachs. Je hebt echter wel kritiekloos achternahollen en kritisch respect. Dat is prettiger voor de bewoners, maar ook voor het uitvoerend personeel. Leuke beestjes maar als je ze verwent, bijten ze zo je hand af. Trouwens ook steeds meer 'wetenschapszieken of 'hulpbehoevende dwalenden', maar die worden veilig opgesloten.