Corporate governance is mogelijk met een ge´ntegreerde aanpak.
Financiering Van De GezondheidszorgNaar verluidt is de Mohammedaanse regering in Sudan hevig geinteresseerd. Zorggelovige 19-jarigen met een extra kruisje diploma verschijnen in drommen. Als je dan zoals een minister wanhopigen bestempelt als 'hufters', zit Nederland net als Afghanistan ineens vol terroristen. Leuke beestjes maar als je ze verwent, bijten ze zo je hand af. En de activiteiten over de grens zijn niet zo spectaculair als sommige politici willen doen geloven.

Later werd de slogan veranderd in Befehl ist Befehl. Dominee-managers leggen hun eigen wijsheid vast in memo's met regels. De 100 mij bekende grootschalige roergangers lieten het stuk voor stuk afweten. Ik zie nu een samenleving gevaarlijk uit balans, die al keuvelend afdrijft richting waterval. Dingen die nooit lukken vallen zonder regels onder 'overmacht'. In wezen zou dat trouwens het probleem slechts verschuiven. De dominee-managers hameren nu zowel Ons Beleid als Het Landelijke Beleid via memo's en notities op prikborden.

Regelgeving, Jurisprudentie of Wetgeving in voorbereiding kunt u de toelichting overslaan. Ik weet prima wat goed voor me is, en hou dan ook waar nodig m'n poot stijf. Maar gewoonlijk ben ik voor iedereen open en goedlachs. Wie dus vast zorgbijbelteksten op kan dreunen, die zit snor. De Nederlandse maatschappij is gezien op wereldschaal een paradijsje. Ze doet dagen over een kwartaalplan 13 aansluitende weekplannen wat ik m. Een onderscheidend, concurrerend vermogen in de zorg is transparantie.

Privatisering in de zorg omvat meer dan ziekenhuizen toestaan winst te maken. Stoeien met zwart-wit modellen hoort thuis in techniek. De medische ethiek heeft raakvlakken met de medische biotechnologie.