Dat blijkt uit een kostenoverzicht voor de Zuidas van de gemeente.
De gemeente Amsterdam moet mogelijk honderden miljoenen euro's uittrekken voor de ontwikkeling van de omgeving van de Zuidas. Het rijk en de gemeenten Amsterdam hadden dit onderling bepaald. De dure grond aan de zuidas heeft geen extra complicaties nodig. Ooit is er voorgesteld om hier en daar de stad via het bestemmingsplan vrij te geven voor hoogbouw lees de ideale manier om appartementen te realiseren. Zuidas-Dok bedraagt circa 2 miljard euro over een periode van ruim twintig jaar. Het vakmedium over infrastructuur, projecten, wegenbouw, railbouw, waterbouw, verkeer, veiligheid en mobiliteit. Dat blijkt uit een kostenoverzicht voor de Zuidas van de gemeente. Afgelopen week tekenden de publieke partijen officieel voor het Zuidas-project van 2 miljard, maar het Regionaal Orgaan Amsterdam ROA distantieert zich en weigert 50 miljoen euro toe te zeggen. Ook voorziet de gemeente extra risico's voor een bedrag van 107,5 miljoen euro.

De provincie Noord-Holland draagt 75 miljoen euro bij. In Nederland komt daarboven nog de gewenste hogere bouwdichtheid rijtjeshuizen. Je bent akkoord met onze disclaimer en het privacy reglement. Dit versterkt de lage ambitie niveaus van kinderen uit lage inkomensgroepen met alle gevolgen van dien. Daarmee bedoel ik niet de techniek van het bouwen maar de kunde om te ontwikkelen voor een moderne klant. Het geeft veel mensen wat om van dromen en met ambitie zijn dromen te verwezelijken. De positie van Paul Wolfowitz, president van de Wereldbank, wankelt.

Amsterdam en aan Provinciale Staten van Noord-Holland. Maar dat zal u niet onbekend zijn want anders zou u niet hier maar in het vrije Almere wonen. Dat het gedachtengoed van waaruit zij werkt socialistisch van aard is lijkt me ook waar. Zullen er ooit communisten aan de macht komen in Amsterdam, dan is totale macht over de huizenmarkt een feit. Ik ben benieuwd wie de discussie aandurft dat Pauline socialistich doet. In Amsterdam is er een grote vraag naar woningen voor mensen die vanuit een sociale woning willen doorstromen naar een goedkope koopwoning. Dat wordt opgebracht door overheden en marktpartijen.