De avond staat dus in het teken van bedrijfsovername.
Bedrijfsovername MkbDe avond staat dus in het teken van bedrijfsovername. En natuurlijk ook over het houden van toezicht op de naleving en uitvoering ervan binnen ondernemingen en organisaties. In de komende jaren zullen veel ondernemers in Nederland en in de rest van Europa vanwege hun ouderdom willen stoppen. Bij circa de helft van de door Diligence begeleide transacties is er sprake van een overname door particuliere werknemers, al dan niet werkzaam in het bewuste bedrijf. Corporate Governance gaat in essentie over integriteit, transparantie en verantwoording. Voor het aantrekken van financiering kan het echter toch nuttig zijn. Ondernemers die hun bedrijf willen verkopen kunnen vanaf september terecht bij een gloednieuwe landelijke database met gecertificeerde kandidaat-kopers. Iedere kandidaat is gescreend op kwaliteiten en vooral op geschiktheid als ondernemer. Over deze waarde spraken de consultants van Jonker Advies Corporate Finance met Staalbankiers.

Wat hebben Coca Cola, Microsoft, Disney en de Efteling met elkaar gemeen? Allen hebben ze een sterke merknaam. Al met al staat de overnamemarkt er goed voor en zien wij uit naar terugkerende tijden van grote activiteit en boeiende transacties, waarin wij u graag terzijde staan. Hoe belangrijk een strenge selectie vooraf is, blijkt wel uit het feit dat het aantal geschikte en voldoende ervaren kandidaten voor opvolging momenteel slechts een kwart is van de behoefte. Rubriek met financiŽle advies artikelen en stappenplannen met betrekking tot IFRS, Basel II, risico inventarisatie en het beinvloeden van het rentepercentage op uw zakelijk doorlopend krediet van uw onderneming. Deze werkwijze is bij Diligence vastgelegd in een gedragscode. Bent u uw wachtwoord vergeten, dan kunt u deze hier opvragen. Er is slechts een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar. Gemiddeld blijkt een bedrijfsoverdracht ongeveer een jaar te duren.

Inschrijving voor het congres kan uitsluitend via internet. De nieuwe database komt dus tegemoet aan dit nijpende en steeds groter wordende probleem.