Deze hypotheekvorm wordt ook wel de Hybride hypotheek genoemd.
Fiscaal HypotheekDit is de totale periode waarover u de hypotheek wilt aflossen. Op vrijdag 23 maart 2007 vond het Jongeren Water Forum plaats in de Senaat. Bij het samenstellen van uw hypotheek kunt u uw benodigd hypotheekbedrag verdelen over twee of drie aflossingsvormen. Het rentepercentage dat u als vergoeding moet betalen. De hoogte van de premie wordt zodanig vastgesteld dat, inclusief de ontvangen rente, het opgebouwde vermogen aan het einde van de looptijd gelijk is aan het hypotheekbedrag. Maximale fiscale aftrek gedurende de gehele looptijd. Veel mensen die een eigen woning kopen kiezen tegenwoordig voor een hypotheek met NHG.

Het oversluiten van een hypotheekschuld gaat gepaard met kosten. Aan de vooravond van Batibouw lanceert senator Stefaan Noreilde Open Vld het voorstel om de aftrek van een hypothecaire lening maandelijks terug te betalen. Ook kunt u rustig uw hypotheek aanspreken om uw huis te verbouwen, te onderhouden of te verbeteren bijvoorbeeld voor een dakkapel, keuken of badkamer. Dit eigenwoningforfait is een aangenomen opbrengst van de woning bij verhuur. Dit is fiscaal gunstig omdat dit niet ten koste gaat van uw belastingaftrek.

Besluit u de kosten mee te financieren dan komt dit deel van de hypotheekschuld terecht in box 3. In het programma kunt u voor de eerste 6 polisjaren extra premiestortingen ingeven. Deze hypotheekvorm wordt ook wel de Hybride hypotheek genoemd. Een kortere looptijd resulteert wel in hogere netto maandlasten. Daardoor stijgt de maandelijkse netto hypotheeklast in de loop der jaren langzaam maar zeker. Stefaan pleit ervoor om het treinstation van Beervelde te heropenen. Omdat aflossing plaats vindt aan het einde van de looptijd mag de betaalde rente fiscaal in mindering worden gebracht over fiscaal toegestane eigenwoningschuld gedurende maximaal 30 jaar.