Door loven en bieden kan een goede onderneming concessies afdwingen.
Zelfs de eisen aan cash flow en bedrijfskundige ratio's zoals solvabiliteit zijn niet spijkerhard. Steeds vaker kreeg hij van opdrachtgevers de vraag of hij een gebouw rondom de kozijnen kon neerzetten. Door loven en bieden kan een goede onderneming concessies afdwingen. Van hem valt eerder een redelijk aanbod te verwachten. Met de Nederlandse banken valt goed te onderhandelen tijdens een kredietaanvraag. Met onze deskundigheid zorgen we ervoor dat we waar kunnen maken wat we beloven.

Continu verbeteringen op het gebied van kwaliteit worden nagestreefd. De kennis en vaardigheden van de medewerkers worden behouden en verbeterd. De documentatie op een gestandaardiseerde wijze plaatsvindt. Dit alles gericht op een duurzame relatie met onze mensen en onze klanten. Wees open en eerlijk, althans als u een vertrouwensrelatie met uw bank nastreeft. Door een directe communicatie is alles bespreekbaar en kan er snel en alert worden gereageerd. De belangen van de kandidaten en de opdrachtgevers optimaal worden behartigd.

De vaste kern van eigen mensen wordt aangevuld met het inzetten van geselecteerde, vaste onderaannemers die dezelfde inzet en visie hebben als wij. Een bankier met verstand van zaken kan beter schatten welke risico's hij loopt, en zal zich slechts in beperkte mate willen indekken. De kandidaten en opdrachtgevers volgens een vast protocol worden behandeld en kunnen vertrouwen op een constante kwaliteit. Mede door de financiŽle ratio's is het bestaansrecht ook in dynamisch perspectief geborgd. Discussies worden op voet van gelijkheid gevoerd en besluiten worden alleen beargumenteerd genomen. De bank heeft vestigingen in Nederland, BelgiŽ, het Verenigd Koninkrijk en Spanje en een agentschap in Duitsland. Een en ander neemt niet weg dat de meeste banken wel dezelfde aandachtspunten hebben wanneer ze een kredietaanvraag analyseren. Voor een kredietaanvraag is een aantal stukken nodig. Bij de Rabo hebben de afzonderlijke vestigingen grotere bevoegdheden, een uitvloeisel van de decentrale opzet van de bank.