Een eenmanszaak oprichten wordt gedaan door één persoon.
Eigen bedrijf beginnen met werk vanuit huis en zelfstandig ondernemen. Vervolgens ga je naar de Kamer van Koophandel met identificatie. Je bent vrij om je eigen beslissingen te nemen naar eigen inzicht. Ook kan je meerdere mensen laten werken, want je kunt altijd personeel in dienst nemen.

De eigenaren zijn alleen verantwoordelijk voor het gedeelte dat ze in de nv hebben ingebracht. Dit is een schriftelijk financieel overzicht van datgene wat zich in het afgelopen boekjaar in je onderneming heeft afgespeeld omzetcijfers, personeelskosten, transportkosten etc. Een voorbeeld van een eenmanszaak is Friet van Piet. Bij onvolledige informatie kunnen wij u niet goed van dienst zijn. Deze rechtsvormen komen wat minder vaak voor dan de eenmanszaak en de BV, maar zijn wel de moeite waard om besproken te worden. Extra inkomen verdienen met thuiswerk en online werken.

Een eenmanszaak oprichten wordt gedaan door één persoon. Je betaalt de inschrijvings kosten en je start als zelfstandig ondernemer. In 1969 zijn er ruim een half miljoen Amerikanen in Zuid-Vietnam. Je blijft zelf verantwoordelijk voor alles wat je namens je bedrijf doet. Geinstalleerd in 3 seconden, eenvoudig weer te verwijderen. Een vennootschap onder firma is een ondernemingsvorm waarbij twee of meer vennoten een bedrijf hebben onder gemeenschappelijke naam.

Het heeft een in overdraagbare aandelen verdeeld maatschappelijk kapitaal. Een voordeel van deze ondernemingsvorm is dat er arbeidsverdeling mogelijk is.