Fiscaal aftrekken laat bijgevolg steeds meer studenten in de kou staan.
Studiekosten Fiscaal AftrekbaarFiscaal aftrekken laat bijgevolg steeds meer studenten in de kou staan. Het is gewoon dat mijn omslagpunt enkele graden lager ligt. Ik kwam niet in aanmerking voor een studiebeurs maar heb dus mijn spaarrekening zien slinken tot 2. We oordelen natuurlijk allemaal met onze eigen ervaringen en onze eigen persoonlijkheid als bagage. Ik ga er verder niet veel woorden meer aan vuil maken, ik wil gewoon dat je wat kritisch wordt tgo het vertekend beeld dat men in Europa ophangt. In Noord-Amerika wordt er inderdaad minder gespaard, maar dat is een keuze. Hoe kon het ook anders? Het Westen bericht liever negatief dan positief, vooral als het Amerika betreft. Het grootste deel is verborgen niet geheim, maar het is gewoon een ondoorzichtig systeem.

Zal maar ophouden voor het uitgroeit tot een dramatisch boek. Reken tussentijds ook nog onkosten van extra schoolmateriaal, kleurkopies, etc etc. Maar wellicht geldt dat van die sterk gekleurde bril ook voor mij. Het Amerikaanse systeem is voor de individuele student ronduit duur. Ik denk niet dat ik ooit positief kan worden over het Belgisch onderwijs. Jammers dat niet iedereen dat begrijpt, anders kon je er nog hartelijker om lachen. Een jaar aan Harvard kan je makkelijk 30duizend dollar of meer kosten en dat zijn uiteraard USD's en geen CAD's. Bij de verschillende stageadressen van College Sutherland kunt u vrijblijvend een dagdeel meelopen in de praktijk.

Onze kinderen spelen buiten tot het donker wordt! Maar ik begrijp wat je bedoelt. Maar het is er wel veel minder, en echte wetenschap maakt er veel meer kans. Het Amerikaanse systeem zou voor mij veel beter zijn geweest, maar ik kan goed aannemen dat niet iedereen er op dezelfde manier over denkt. Dat interesseerde me zo niet en het was blijkbaar toch niet de moeite hoorde ik. Met een studiebeurs betaal je 90euro en met halve studiebeurs betaal je 300euro ofzoiets. Als u bij de opmerkingen aangeeft dat het bedrag voor aanschaf collectebonnen is, dan melden wij dit aan de desbetreffende kerkelijke instelling. Ge-lukk-ig dat ik nog geen kids, noch huis, noch leningen, noch auto etc heb.