Het financieren van een recreatiewoning is specialisten werk.
Deze formule is ontwikkeld voor mensen die al een woning in bezit hebben die ze willen verkopen om een nieuwe woning te bekostigen. Een bank of instelling met een groenfonds vraagt de groenverklaring aan. Uw relatiemanager begeleidt u samen met de financier van uw Fortis MeesPierson-team bij de aankoop van uw buitenlandse woning. De meeste banken bieden heel wat informatie on-line, het loont dus zeker de moeite eens al surfend de ronde te doen. Zo hoeft u uw vermogen in Nederland niet te reserveren voor de aflossing van uw buitenlandse woning. Regeling groenprojecten zoals gepubliceerd in de Staatscourant.

Voor kleinere bedragen heb je de lening op afbetaling, grotere bedragen worden meestal geleend met een hypothecair krediet. Het is aannemelijk dat het project enig eigen rendement oplevert. Ook van invloed op het rentetarief is de quotiteit, dit is de verhouding tussen de som die je leent en de waarde van het goed, m. Omdat u least kunt u uw gereserveerde bedrag laten renderen op een spaarrekening. Er bestaan twee mogelijkheden om te lenen voor onroerend goed. Een rente die varieert kan tot grote problemen leiden als de rente onverhoopt stijgt. Uw huis in Nederland is immers onderpand en wat u met het geld doet, mag u zelf weten.

Investeerders in groene projecten profiteren daarvan. Test uw kennis! Zeven vragen over het nieuws van de afgelopen dagen. Als het huis nog gebouwd moet worden geldt het volgende. Heb je door bovenstaande aftrek niet alle intresten kunnen inbrengen, dan kan je soms een interessante bijkomende aftrek genieten als aan een aantal voorwaarden is voldaan. Voordat u tot koop overgaat, moet u een aantal zaken controleren.

Sluit in ieder geval een schuld-saldo verzekering af zodat in geval van overlijden je familie niet hoeft verder af te betalen. Ook huurders komen in aanmerking voor het fiscaal voordeel. Ben je vertrouwd met de beurswereld en ben je bereid het risico te nemen, dan is deze formule misschien iets voor jou. Starters kunnen aanvullende leningen en subsidies krijgen om hun debuut op de huizenmarkt te maken. Hierbij zijn een viertal bekende waarden te noemen, te weten de executiewaarde, vrije verkoopwaarde, waarde Onroerende Zaak W.

Het gaat om een nog te realiseren project in Nederland. De middenweg is dat je de rente voor de eerste tien jaar vastlegt, met nadien aanpassingen om de vijf jaar. Ook de rentevastperiode en de soort hypotheek mag u zelf bepalen. Ten laatste heb je ook nog de mogelijkheid om met een variabele looptijd te lenen, d. In het verleden gaven de periodieke herzieningen van de rentevoet nogal eens aanleiding tot willekeur en trok je als consument meestal aan het kortste eind. Maar ook dan blijft het een gok of je er een goede zaak mee doet. Vijf jaar geleden kocht je nog een direct bewoonbaar huis voor 100.

Bovendien ligt de intrestvoet meestal hoger dan bij een klassieke hypotheek en betaal je instapkosten, beide meerkosten die je van je uiteindelijk kapitaal moet aftrekken om correct te kunnen vergelijken met de klassieke formules. De intresten betaald voor een lening bestemd voor de aankoop, de bouw of de verbouwing van een onroerend goed zijn aftrekbaar van het totaal van je onroerende inkomsten. Op dat moment zal je het reeds terugbetaalde bedrag opnieuw kunnen lenen. Hetzelfde geldt voor de provincies Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Antwerpen, Limburg, Vlaams Brabant, Waals Brabant, Henegouwen, Luik, Namen, Luxemburg. Zeker als de rente bij het afsluiten van de hypotheek laag is. Vergelijk leningen, hypotheken en verzekeringen online bij Vergelijk. HypothekenEen Rabobank hypotheek past zich aan aan de veranderingen in je leven. De meeste zekerheid, maar ook de duurste rente heb je met een vast rentetarief.