Hoe hoger het verschil, des te hoger de boeterente.
Boeterente Fiscaal AftrekbaarHoe hoger het verschil, des te hoger de boeterente. Ten tweede blijkt dat de rente-ontwikkeling zeer grillig is. Tegenover een te betalen boeterente kan een lagere maandlast staan door middel van een lagere rente. Het lijkt daarom gunstig de rentevast periode zo kort mogelijk te kiezen. De verschuldigde rente over dat deel is niet aftrekbaar. De waarde van uw woning is van invloed op de hoogte van rente. Het hangt van een aantal factoren af hoe hoog de betreffende boeterente is. We proberen in onze berekeningen uiteraard de boeterente zo goed mogelijk in te schatten. Om te bepalen of oversluiten in uw situatie interessant is, dienen we de voordelen af te wegen tegen de nadelen.

Dit is het uitgebreide rapport van het voorbeeldadvies bij de oversluittoets. De meeste hypotheken kennen een looptijd van 30 jaar. Vergelijk de hypotheekrente van alle geldverstrekkers. Naast het feit dat bovenstaande procedure tijd kost, zijn er kosten aan verbonden. Dit deel van de hypotheek wordt dan beschouwd als een consumptief krediet. Het oversluiten van uw hypotheek wil zeggen dat u een nieuwe hypotheek afsluit, zonder dat u een huis gaat kopen. Vraag of uw hypotheekadviseur een erkend en gecertificeerd kantoor is. Dit betekent dat u uiteindelijk een hogere hypotheek overhoudt. We nemen in deze berekening alleen bruto rentelasten mee.

Hier wordt een uitgebreide analyse gegeven van de voordelen en nadelen van het oversluiten van de hypotheek. Besluit u de kosten mee te financieren dan komt dit deel van de hypotheekschuld terecht in box 3. Ik wil graag mijn hypotheek oversluiten om zo middels een lagere rente te kunnen besparen op de maandlasten.

Afschaffing hiervan is voor het kabinet niet aan de orde. Bij het voorspellen van de rente wordt vaak gekeken naar het historische renteverloop. Voor de laatste stap wordt de Contante Waarde Methode gebruikt. Aan de hand van de berekening die onze adviseur voor u maakt kunt u precies bepalen of het voor u verstandig is uw hypotheek over te sluiten. Als dat zo is wordt u de mogelijkheid tot zo'n advies geboden.

Op uw woning zit momenteel in totaal een hypotheek van 150000 Euro. Bij het oversluiten van een hypotheek is de hoogte van de hypotheekrente uiteraard erg belangrijk. Deze komen in een persoonlijk gesprek wel uitgebreid aan de orde. Een andere veelvoorkomende reden om een hypotheek over te sluiten, is een gewenste verhoging van het hypotheekbedrag. In de meeste situaties komen onze schattingen overeen met of liggen onze schattingen dicht bij de werkelijkheid, maar af en toe blijken we er ook naast te zitten. Als u uw hypotheek oversluit gaat u uw oude hypotheek aflossen. Het verschil tussen de oude hypotheekrente en de actuele lagere of afgekochte rente. Echter op geen enkele wijze kunnen er rechten worden ontleend aan deze uitgave. Rentelooptijd De meeste hypotheken lopen tegenwoordig 30 jaar. Uw huidige hypotheek kent een resterende rentelooptijd van 59 maanden.