In Viva 7 kan je het verhaal lezen van Annamarie 22.
Onder Voorbehoud Van FinancieringDe verkoper wilde graag dat we de offerte ondertekende. Diligence wordt bijna altijd uitgevoerd door een extern bureau. In een dergelijk geval kan een rechter wel bepalen dat de partijen, nu ze het over de door hen zelf aangegeven hoofdzaken eens zijn, moeten doorgaan met onderhandelen tot er een redelijk resultaat is bereikt. Zoals het er nu naar uit ziet zal dat wel gaan lukken, maarja. Vragen over bezichtigingen, onderhandelingen, koopovereenkomsten en meer.

Nu ga ik deze week voor het eerst een aantal woningen bekijken maar ik zou graag van jullie weten op welke technische, commerciele, juridische dingen ik moet letten. Ja, het is lastig om iets op te bouwen als je zo ver uit elkaar . In Viva 7 kan je het verhaal lezen van Annamarie 22. Mocht dat onverhoopt toch zo zijn dan zullen zij ons verder helpen. Datzelfde is ook verstandig om te doen mbt de financiering. Zoals het daarin gestelt wordt zit je aan een ovk vast tenzij er een andere afspraak schriftelijk is vastgelegd. Ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Viva. Overigens heb ik ergens anders op dit forum ook een bericht van jou gelezen waarin je verwijst naar een antwoord van de Ombudsman mbt tot een zelfde soort geval. Daarnaast zal de koper in de volgende fase een due diligence afnemen.

Er zullen dus nog laatste onderhandelingen plaatsvinden. Eindelijk iemand die kan lezen, en het ook begrijpt. Hopenlijk is al mijn gestress voor niks en krijgen we de financiering rond. Anders is het eventueel gewoon een simpele annulering. Dat blijkt niet uit het vermelde bij Speciale Afspraken.