In deze box hoort de winst uit aanmerkelijk belang.
Eigen Vermogen BoxHet invoeren van een fiscale aftrek voor de ouderlijke bijdragen aan de kosten van studerende kinderen in box 1. De rente over een hypotheek is gedurende maximaal 30 jaar aftrekbaar. De inkomsten uit een eigen huis zijn meestal een negatief bedrag.

In deze box worden alle inkomsten uit sparen en beleggen belast. De hypotheekaftrek eindigt op het moment dat de verzekering uitkeert. Dit heeft in het eerste halfjaar slechts een gering effect gehad op vermogen en resultaat. Water stroomt tenslotte ook van het hoogste naar het laagste punt. In deze box hoort de winst uit aanmerkelijk belang. Iedere Texelaar heeft wel eens behoefte aan verandering in of om het huis. Het fiscaal aftrekbaar laten van alle kredieten met inbegrip van de hypotheekschuld in box 3. Zodra de exploitatie van merkrechten enige omvang gaat krijgen, valt het weer onder box 1. Schenkingen hoeven niet in contanten plaats te vinden. Aan de webtekst kunnen geen rechten worden ontleend.

De grondslag voor Box 3 is natuurlijk de waarde van het bezit in het vrije econimische verkeer, maar hoe hang je een waarde aan een merk wat nog geen inkomsten genereert. Conform de richtlijnen van de Raad van de Jaarverslaggeving is NedGraphics overgegaan tot de activering en afschrijving van goodwill . Ik denk dat de lastigheid vooral zit in de waardering van een dergelijk nieuw merk. Simpel, en het kan een fortuin aan belasting besparen. Arbeidsvoorwaarden zijn hierbij vaak doorslaggevend. Maar bij een verbouwing weet u niet waar u moet beginnen. Als u de uitkering gebruikt voor een ander doel houdt u een hypotheekschuld.