Investeerders in groene projecten profiteren daarvan.
Groene FinancieringWilt u dit precies weten, informeer dan bij de groenfondsen en groene banken. Het gaat om een nog te realiseren project in Nederland. Investeerders in groene projecten profiteren daarvan. Het is aannemelijk dat het project enig eigen rendement oplevert. De onzekere toekomst van groenfinanciering is een hinderpaal. Hiervoor vraagt u voor uw project een Groenverklaring aan. Komt uw woning in aanmerking voor een groenverklaring van het Ministerie van VROM, dan is de voordelige Groene Hypotheek wellicht iets voor u. Regeling groenprojecten zoals gepubliceerd in de Staatscourant. Bel onze adviseur voor een hypotheekadvies op maat.

Als het huis nog gebouwd moet worden geldt het volgende. Een groenverklaring is in principe tien jaar geldig, voor sommige natuurprojecten is dit maximaal dertig jaar. Een bank of instelling met een groenfonds vraagt de groenverklaring aan.

Momenteel is de omvang euro 760 mln , waarvan circa euro 570 mln door het Groen Fonds. Vrijwel alle fondsen publiceren een jaarverslag waarin de bestemming van de gelden wordt aangegeven. Het is niet altijd duidelijk in welke projecten een groenfonds belegt.

Dit betekent dat u leent tegen een lagere rente dan bij een gewone lening. Speciaal voor de huiseigenaar die wil investeren in het verduurzamen van zijn woning, biedt Triodos Bank de Klimaathypotheek.