Lees het PDF-document 'Opvolging binnen de familie'.
Familie BedrijfsovernameEen bedrijfsovername, groot of klein, heeft consequenties. Opvolgers worden voor, tijdens en na de overdracht extern begeleid. Voor de continuďteit op korte termijn hoefde de familie Roodenberg niets te vrezen. Aan de hand van een kopersprofiel worden kandidaten benaderd om uw bedrijf over te nemen. Dit is een vorm van bedrijfsovername, waarbij een of meerdere personen het gedeeltelijke eigendom van de onderneming verwerven. Tevens geeft u aan welke voorwaarden u hierbij stelt. Feiten en cijfers en fiscale zaken bij bedrijfsopvolging binnen het familiebedrijf. Lees het PDF-document 'Opvolging binnen de familie'.

En hoe logisch het ook is om aan het einde van je carričre afscheid te nemen van je bedrijf, zeer doet het wel. Persoonlijk geloof ik niet in complottheorieën, maar cijfers over de Amerikaanse huizenmarkt hebben de laatste tijd veel weg van een slechte goocheltruc. Hoewel de waarde in geld kan worden uitgedrukt, blijft waarde iets persoonlijks. Hoeveel is een onderneming waard? Dit lijkt een makkelijke vraag maar het antwoord geven is niet zo makkelijk. Als u een bedrijf wilt kopen van uw ouders, dan moet u met hen tot een zakelijke overdrachtsprijs komen. Het bedrijf van deze collega startende ondernemer staat centraal in de casus die wordt behandeld.

Na een korte introductie van de casus, werkt u met elkaar in groepjes de casus uit. Dat heeft als voordeel dat de bank de beslissing neemt het krediet toe te kennen en de gewestwaarborg in te roepen. Dat is meer dan een nieuwe baan en leiding geven aan een nieuw bedrijf. De dagelijkse leiding over het bedrijf liet de heer Roodenberg al enige tijd aan Robert Holtrop en Michael van Son over. Ook het mkb-tarief, dat wordt geheven over de eerste 22. Ander bedrijfAls u werknemer of manager van een onderneming bent en een ander bedrijf geheel of gedeeltelijk overneemt, spreken we van een Management Buy In MBI. Met een stappenplan voor het verkoopklaar maken, de waardebepaling en de diverse constructies. Daarna bespreken de inleiders en de deelnemers de uitwerking van de casus met elkaar.