Mocht u de lening niet kunnen terugbetalen, dan doet de overheid het.
De hoeveelheid geld die uit de nettowinst na afschrijvingen en belastingen overblijft voor het aflossen van leningen of ander krediet. Hiermee kunt u letterlijk op de allerlaatste dag uw belastingen betalen. Na een aanbetaling bent u economisch eigenaar en ligt het economisch risico ook bij u. Met een letter of credit bent u als importeur er zeker van dat uw betaling pas plaatsvindt bij verzending van de goederen naar uw adres. Liquiditeitenbeheer met als doel kostenbesparing, risicobeperking, hoog rendement op aanwezig geld en minimale kosten van leningen.

Soort obligatie waarmee hypotheekbanken de leningen financieren die ze aan klanten verstrekken. Vooraf kunt u met de bank afspreken tot welk bedrag u rood mag staan. Afnemerskrediet is een vorm van kortlopend vreemd vermogen waarbij de afnemer aan de leverancier krediet verleent, door te leveren goederen of diensten vooruit te betalen. Als u geld nodig heeft maar verwacht dat u het ook binnen korte tijd weer kunt aflossen. Deze lening is geschikt als u in de toekomst extra cashflow verwacht. Een bedrijf opheffen door het per stuk verkopen van de bezittingen. Vermogen dat de bank van u kan vorderen bij een faillissement.

Het starten van een eigen bedrijf vereist vaak meer geld dan u bezit. De provisie bedraagt meestal een percentage van de leensom. Bij het sluiten van een lening checkt de bank uw gegevens. Bij een emissie inschrijven voor een groter bedrag dan u in feite wilt hebben, in de hoop dat u bij overtekening het gewenste bedrag krijgt toegewezen. Als u tijdelijk twee panden bezit, bijvoorbeeld tijdens een verhuizing, kunt u met deze tijdelijke lening beide huizen betalen. De bank loopt door vervroegd aflossen toekomstige rente mis en dat wil ze vergoed zien.

Uitkeringsgerechtigden die een eigen bedrijf willen starten, kunnen voor de financiering ook bij de Sociale Dienst van hun gemeente aankloppen. Met een goed ondernemingsplan zult u de bank moeten overtuigen van de haalbaarheid van uw plannen. Als een bank geld goedkoper uitleent dan het zelf moet lenen op de kapitaalmarkt. De rente staat vast gedurende de looptijd en is verwerkt in de leasetermijnen. Het maximum bedrag waarvoor u, volgens de statuten, in een bv of nv aandelen mag uitgeven.