Probeer te voorkomen dat de fiscus zich vastbijt in zijn standpunten.
Beleggingen In DurfkapitaalInformeer of de fondsen inderdaad voor vrijstelling en extra heffingskorting in aanmerking komen. Dit risico dient zoveel moelijk beheerst te worden. Informeer op de fondsen inderdaad voor vrijstelling en extra heffingskorting in aanmerking komen. Het leidt tot veel kosten en jarenlange onzekerheid. Voorwaarde is dat de schenking hoogstens eenmaal in de drie jaar plaatsvindt. De tijd dat duurzaam beleggen nog geassocieerd werd met geitenwollen sokken ligt al ver achter ons. Ondernemers hoeven dankzij deze regeling geen woekerrentes af te rekenen en ook de geldverstrekker heeft er fiscaal baat bij. De cultuurfondsen dienen bij ministriele regeling aangewezen te zijn.

Alles over marktverkenning, het ondernemingsplan, de rechtsvorm, de bedrijfsnaam, de administratie en wat er nog meer komt kijken bij het starten van een bedrijf. Problemen met een aantal termen uit het jaarverslag? Los dit gemakkelijk op door gebruik te maken van het woordenboek. In ons belastingstelsel wordt er een onderscheid gemaakt naar inkomen. En elke box heeft andere regels en andere tarieven. Sommige ondernemers met zwarte omzet verzinnen hun administratie. Uit de aangegeven omzet kan de fiscus uw privé-uitgaven afleiden. De hoofdregel is dat negatieve inkomsten uit een bepaalde box niet gecompenseerd kunnen worden met inkomsten uit andere boxen.

De groene belegging is gericht op het stimuleren van laagrenderende projecten in het belang van bescherming van het milieu. Voor de fiscus bestaat Tante Agaath alleen nog officieus. Beleggen in verschillende beleggingsfondsen is toegankelijk voor zowel de kleine als de grote belegger. Verder moet de nieuwe werkkamer voldoen aan een aantal Arbo-eisen. De maximaal in aanmerking te nemen huurwaarde bedraagt 17.

De cultuurfondsen dienen bij ministeriele regeling aangewezen te zijn. Beleggen; iedereen heeft er wel eens van gehoord, maar niet iedereen weet wat het precies is. Probeer te voorkomen dat de fiscus zich vastbijt in zijn standpunten. Het is verstandig de ambtenaar vriendelijk te bejegenen. Slaagt u als startende ondernemer, dan heeft uw financier fiscaal voordeel door de belastingvrije rente-ontvangsten. Geld van Tante AgaathSlim geld lenen voor uw bedrijfFamilie of vrienden die u startkapitaal verstrekken, kunnen daar fiscaal voordeel uithalen. De mogelijkheid van navorderingen en naheffingen betekent een bedrijfsrisico. Elke soort inkomen valt in een bepaalde inkomensbox.

De lening moet dan aan bepaalde voorwaarden voldoen. Bijkomend voordeel voor u is een fiscale aftrekpost.