Tevens geeft u aan welke voorwaarden u hierbij stelt.
Bedrijfsovername WaardeOp het moment stellen jonge boeren de bedrijfsovername uit. Met de stijgende grondprijzen in het vooruitzicht is dit nadelig. Tijdens drie individuele gesprekken krijgt u van verschillende deskundigen advies over de stappen in het proces van bedrijfsovername, de fiscaal-jurische afwegingen en de financiŽle strategie. Dat het wat langer duurt is overigens vaak goed voor de verkopende ondernemer, die dan langzaam naar het moment van overdracht toe kan groeien. Dit is een vorm van bedrijfsovername, waarbij een of meerdere personen het gedeeltelijke eigendom van de onderneming verwerven. Veel informatie kunt u terugvinden in uw jaarrekening. Stap 3 toont de waarde van de aandelen van uw onderneming.

Door verschillende verwachtingen en mogelijkheden heeft dezelfde onderneming voor de ene persoon meer waarde dan voor de andere persoon. Maar in het algemeen altijd langer dan u denkt en dan u zou willen. Er zijn vuistregels genoeg, die een relatie leggen tussen de waarde van uw bedrijf en de hoogte van de winst. Uiteraard dient gedurende het gehele proces de communicatie bewaakt te worden voordat de projectleden in de kranten moeten lezen wat de afspraken zijn geworden. Bedrijfsovername Stappenplan van Syntens biedt een houvast in het proces van bedrijfsovername.

Tijdens deze thema-avond krijgt u informatie over alle facetten van de waardebepaling. Want met een eigenaar die vertrekt, verdwijnt ook een hele hoop kennis. Hoewel de waarde in geld kan worden uitgedrukt, blijft waarde iets persoonlijks. In het voorbeeld van Jan Pieter is de totale vrijstelling fl. Tevens geeft u aan welke voorwaarden u hierbij stelt. De overdracht van een bedrijf is een ingrijpend proces dat om een goede voorbereiding vraagt. Aan de uitkomsten van dit model kunt u geen rechten ontlenen.

Wat is uw bedrijf nu waard? Wat is uw bedrijf straks waard? U wordt tijdens presentaties van deskundigen gewezen op kansen ťn op mogelijke knelpunten, zodat u hierop goed kunt anticiperen. Eerst vult u uw persoonlijke gegevens zo volledig mogelijk in. Om u met de voorbereiding te helpen is het overdrachtspakket ontwikkeld. Indien er veel gegadigden zijn, worden eerst partijen op een aantal criteria geselecteerd. Een hogere winst zal een potentiŽle koper zeker positiever stemmen. Aan de hand van een kopersprofiel worden kandidaten benaderd om uw bedrijf over te nemen. Jan Pieter en zn ouders spraken een overnamesom af van fl. Een bedrijf uit een branche die op omvallen staat, verkoopt voor veel minder dan een branche met prachtige vooruitzichten.