Vijf jaar geleden kocht je nog een direct bewoonbaar huis voor 100.
Financiering HuisVijf jaar geleden kocht je nog een direct bewoonbaar huis voor 100. Heb je door bovenstaande aftrek niet alle intresten kunnen inbrengen, dan kan je soms een interessante bijkomende aftrek genieten als aan een aantal voorwaarden is voldaan. De financiering in het betreffende land laten lopen, met uw buitenlandse woning als onderpand. Je startrente zal het laagst liggen bij herziening om het jaar, om de 3 jaar of om de 5 jaar. Volgens deskundigen is de toekomst van een huis in Spanje rooskleurig. De vermindering is niet van toepassing op renovatiekosten die ook afgetrokken worden als beroepskost of als energiebesparende investering. Als het huis nog gebouwd moet worden geldt het volgende. Het gebeurt echter ook regelmatig dat mensen het geld dat ze bezitten op een andere manier willen laten renderen en daarom toch kiezen voor een financiering van een woning in Spanje.

Wat is een hypotheek?Een hypotheek is een lening waarbij de financier, als u, ook na diverse aanmaningen niet betaalt, het huis mag verkopen en uit de opbrengst haar vordering mag voldoen. De meeste banken bieden heel wat informatie on-line, het loont dus zeker de moeite eens al surfend de ronde te doen. Uw huis in Nederland is immers onderpand en wat u met het geld doet, mag u zelf weten. Het is duidelijk dat hoe langer je lening loopt, hoe lager je maandelijkse aflossingen zullen zijn, maar ook hoe hoger het aan rente betaalde bedrag aan het einde van de rit. Deze formule is ontwikkeld voor mensen die al een woning in bezit hebben die ze willen verkopen om een nieuwe woning te bekostigen. Er bestaan twee mogelijkheden om te lenen voor onroerend goed.

Voor kleinere bedragen heb je de lening op afbetaling, grotere bedragen worden meestal geleend met een hypothecair krediet. Het is een interessante formule als de rente op een laag punt staat. Regeling groenprojecten zoals gepubliceerd in de Staatscourant. Op dat moment zal je het reeds terugbetaalde bedrag opnieuw kunnen lenen. Deze premie kan ook door huurders aangevraagd worden. Door middel van een rekenvoorbeeld kunnen wij u aantonen dat lease de aantrekkelijkste optie is bij de aanschaf. De werken moeten uitgevoerd worden door een geregistreerd aannemer. Sluit in ieder geval een schuld-saldo verzekering af zodat in geval van overlijden je familie niet hoeft verder af te betalen. Een bank of instelling met een groenfonds vraagt de groenverklaring aan.

Uw relatiemanager begeleidt u samen met de financier van uw Fortis MeesPierson-team bij de aankoop van uw buitenlandse woning. Financieren van een woning in Spanje gebeurt meestal om de koopsom te kunnen betalen. Voordat u tot koop overgaat, moet u een aantal zaken controleren. Voor een eerste woning is deze formule niet direct aan te bevelen, het is eerder geschikt als belegging van je spaargelden. Maar ook dan blijft het een gok of je er een goede zaak mee doet. De meeste zekerheid, maar ook de duurste rente heb je met een vast rentetarief. Het moet gaan om noodzakelijke aanpassingen aan de technische of sanitaire installatie of aan de constructie van de woning om de woning aan te passen aan de lichamelijke gesteldheid van de bewoner.