Volg deze link als uw recreatiewoning in het buitenland staat.
Een hypothecair krediet kan je krijgen voor de aankoop van een bouwgrond, een woning, of voor verbouwingen en nieuwbouw en gaat meestal verplicht gepaard met een levensverzekering en een brandverzekering. De werken moeten uitgevoerd worden door een geregistreerd aannemer. Voor een eerste woning is deze formule niet direct aan te bevelen, het is eerder geschikt als belegging van je spaargelden. Het rentetarief dat je kan bedingen hangt af van verschillende factoren. De hypotheekrente is fiscaal aftrekbaar, net als bij de koop van een gewone koopwoning. De vermindering is niet van toepassing op renovatiekosten die ook afgetrokken worden als beroepskost of als energiebesparende investering.

Om een hypotheek te verkrijgen voor een recreatiewoning is het verstandig een expert in te schakelen. Volgens deskundigen is de toekomst van een huis in Spanje rooskleurig. Het moet gaan om noodzakelijke aanpassingen aan de technische of sanitaire installatie of aan de constructie van de woning om de woning aan te passen aan de lichamelijke gesteldheid van de bewoner. Wat is een hypotheek?Een hypotheek is een lening waarbij de financier, als u, ook na diverse aanmaningen niet betaalt, het huis mag verkopen en uit de opbrengst haar vordering mag voldoen. Inspelend op de evoluties op de woningmarkt bieden sommige banken looptijden aan tot 30 en zelfs 40 jaar, waar een looptijd van 20 jaar tot enkele jaren geleden in dit geval de norm was. Vul hier onder uw gegevens in en wij informeren u vrijblijvend over de hypotheek mogelijkheden.

Woning moet op eigen grond staan, danwel op erfpacht met het recht van opstal. Via de links kunt u de onderliggende bestanden downloaden. Volg deze link als uw recreatiewoning in het buitenland staat. Je startrente zal het laagst liggen bij herziening om het jaar, om de 3 jaar of om de 5 jaar. Het financieren van een recreatiewoning is specialisten werk. Spaanse hypotheken zijn binnen bepaalde voorwaarden ook mogelijk. In de plaats hiervan wordt het Kadastraal Inkomen van de eigen woning volledig vrijgesteld van belasting.