Volgens deskundigen is de toekomst van een huis in Spanje rooskleurig.
Bovendien ligt de intrestvoet meestal hoger dan bij een klassieke hypotheek en betaal je instapkosten, beide meerkosten die je van je uiteindelijk kapitaal moet aftrekken om correct te kunnen vergelijken met de klassieke formules. Investeerders in groene projecten profiteren daarvan. Een hypothecair krediet kan je krijgen voor de aankoop van een bouwgrond, een woning, of voor verbouwingen en nieuwbouw en gaat meestal verplicht gepaard met een levensverzekering en een brandverzekering. Als je je spaargeld belegd hebt tegen goede opbrengsten is het in periodes van lage rente dikwijls ook beter van je spaargeld te laten waar het is, omdat het meer opbrengt dan de lening kost. In het verleden gaven de periodieke herzieningen van de rentevoet nogal eens aanleiding tot willekeur en trok je als consument meestal aan het kortste eind. Inspelend op de evoluties op de woningmarkt bieden sommige banken looptijden aan tot 30 en zelfs 40 jaar, waar een looptijd van 20 jaar tot enkele jaren geleden in dit geval de norm was.

Ten laatste heb je ook nog de mogelijkheid om met een variabele looptijd te lenen, d. Je kan eveneens een deel van het terugbetaalde kapitaal aftrekken van je belastbaar inkomen als aan bepaalde voorwaarden is voldaan. Tweede huizen in Spanje zijn nog steeds een 'booming business', aldus een gespecialiseerd makelaar op de Spaanse markt. Hierbij zijn een viertal bekende waarden te noemen, te weten de executiewaarde, vrije verkoopwaarde, waarde Onroerende Zaak W. Het is aannemelijk dat het project enig eigen rendement oplevert.

De rente van deze extra hypotheek is in dit geval niet aftrekbaar voor de Nederlandse belasting. Als de eigenaar vlug komt te overlijden kan je hiermee een goede zaak doen, in het andere geval kan deze formule heel wat duurder uitkomen dan een directe verkoop met een hypothecaire lening. Ook huurders komen in aanmerking voor het fiscaal voordeel. Zo hoeft u uw vermogen in Nederland niet te reserveren voor de aflossing van uw buitenlandse woning. Het rentetarief dat je kan bedingen hangt af van verschillende factoren. Het gaat om een nog te realiseren project in Nederland.

Hoe u de woning in Spanje financiert is uiteraard een puur individuele aangelegenheid. Hetzelfde geldt voor de provincies Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Antwerpen, Limburg, Vlaams Brabant, Waals Brabant, Henegouwen, Luik, Namen, Luxemburg. Ben je vertrouwd met de beurswereld en ben je bereid het risico te nemen, dan is deze formule misschien iets voor jou. Vergelijk leningen, hypotheken en verzekeringen online bij Vergelijk. Deze keuze is te overwegen als de rente hoog is en er dalingen te verwachten zijn.

Starters kunnen aanvullende leningen en subsidies krijgen om hun debuut op de huizenmarkt te maken. In de plaats hiervan wordt het Kadastraal Inkomen van de eigen woning volledig vrijgesteld van belasting. HypothekenEen Rabobank hypotheek past zich aan aan de veranderingen in je leven. Test uw kennis! Zeven vragen over het nieuws van de afgelopen dagen. Omdat u least kunt u uw gereserveerde bedrag laten renderen op een spaarrekening.

Ook van invloed op het rentetarief is de quotiteit, dit is de verhouding tussen de som die je leent en de waarde van het goed, m. De intresten betaald voor een lening bestemd voor de aankoop, de bouw of de verbouwing van een onroerend goed zijn aftrekbaar van het totaal van je onroerende inkomsten. De middenweg is dat je de rente voor de eerste tien jaar vastlegt, met nadien aanpassingen om de vijf jaar.