Voor een lijfrentepolis geldt een aantrekkelijke fiscale regeling.
Lijfrente Fiscaal AftrekbaarEen tijdelijke oudedagslijfrente mag ingaan alleen in of na het jaar dat u 65 wordt. De uitkering is, voor wat betreft de hoogte, aan een maximum gebonden. Voor een lijfrentepolis geldt een aantrekkelijke fiscale regeling. Een eventuele AOW-gat, Anw-gat en WAO-gat dient in de rapportage te worden opgenomen. Het biedt u het voordeel dat uw gift volledig aftrekbaar is van uw belastbaar inkomen. De minimale uitkeringsduur van deze verzekering is 5 jaar, maar langer mag ook. Een levenslange oudedagslijfrente mag ook ingaan voor uw 65ste.

Heeft u aan het einde van de looptijd nog geen behoefte aan een uitkerende lijfrente, dan kunt u een nieuw contract aangaan bij dezelfde of een andere verzekeraar. Checklist ontslag , goudenhanddruk en werkloosheidswet. Overigens is het ook mogelijk diverse lijfrentevormen te combineren. Het enige wat wij van u nodig hebben, is een ingevulde volmacht en een kopie van uw paspoort of rijbewijs. Voor beide lijfrentevormen geldt dat de uitkeringen uiterlijk op 70-jarige leeftijd moeten ingaan. De benodigde akte wordt opgemaakt door een van de notarissen van Notariskantoor Mr. Op basis van die analyse en op basis van uw persoonlijke wensen kunnen wij u adviseren over een aanvulling in de vorm van een lijfrentepolis.

Voor het bijverzekeren van uw pensioen kunt u kiezen uit een koopsompolis of een lijfrente. Ook voor second opinion van uw goudenhanddruk verzekering kunt u terecht. Wanneer u dus regelmatig wilt schenken aan Veldwerk, is het aantrekkelijk om dit op eenvoudige wijze vast te laten leggen in een notariŽle akte. De gevolgen voor uw polis, zijn afhankelijk van het soort polis dat u heeft. Dit maximum is afhankelijk van uw persoonlijke omstandigheden. Maatschappijen kunnen de verandering verschillend inrichten. De middelloonregeling is momenteel een erg populaire pensioenregeling. Raadpleeg vroegtijdig een goudenhanddruk specialist als u ontslagvergoeding verwacht.

Het Verbond van Verzekeraars bestrijdt die rekensom. Als je straks niet voor onaangename verassingen wilt komen te staan is het verstandig maatregelen te nemen. HypothekenEen Rabobank hypotheek past zich aan aan de veranderingen in je leven. Het bedrag dat u mag aftrekken is wel gebonden aan een bepaald maximum. Indien u de afgelopen 7 jaar geen volledig gebruik heeft gemaakt van de jaarruimte, dan kunt u gebruik maken van de inhaalruimte. Voorlopig is het spaarloon in sobere vorm voor minimaal 1 jaar gered. Wij maken kosteloos een objectieve analyse van uw pensioen.

Veranderingen in je persoonlijke situatie zijn vaak van invloed op je pensioen. Dit om te stimuleren, dat mensen sparen voor voldoende inkomen op hun oude dag. De notaris zorgt er dan voor dat de akte wordt opgesteld en naar uw wordt toegestuurd. Daarboven kan men in aanmerking komen voor extra aftrek. Voor coporate pensioenadvies en Employee Benefits zijn adviseurs verbonden aan infopensioen.