Voor een tweede hypotheek moet de overwaarde worden aangetoond.
Hypotheek Fiscaal AftrekbaarVoor een tweede hypotheek moet de overwaarde worden aangetoond. Kosten waar u rekening mee moet houden zijn notariskosten, afsluitkosten en de kosten van een taxatie. Wil de creditrente of het rendement binnen de verzekering fiscaal onbelast zijn, dan moet er wel aan de volgende fiscale regels voldaan worden. Om dezelfde reden is het verstandig het hele aankoopbedrag van uw nieuwe woning te financieren, ook als u een aardig bedrag aan eigen geld heeft. De linaire hypotheek is met name geschikt voor iemand, die in een relatief korte periode al veel af wil lossen om zo snel eigen vermogen belegd in het huis op te bouwen.

De rente over een lening voor verbetering of verbouwing van uw eerste woning is aftrekbaar. De verkrijgingkosten mogen niet hoger zijn dan 265. Bij een tegenvallend resultaat blijft er een schuldrest van de hypotheek over. Laat u vrijblijvend voorlichten door een van onze adviseurs welke vorm het beste bij u past. Deze hypotheekvorm wordt ook wel de Hybride hypotheek genoemd. De rente kan op dat moment lager zijn, maar ook hoger. Wilt u een aanvullende hypotheek voor uw verbouwing? Maak dan een afspraak met de Postbank hypotheekadviseur.

Een nadeel van deze hypotheekvorm is, dat er in het begin weinig afgelost wordt, zodat er in de eerste jaren ook weinig eigen vermogen opgebouwd wordt. In plaats van uw eigen geld in uw huis in te brengen, belegt u het, onder een beperkte belastingheffing. Het is mogelijk om te kiezen voor een combinatie van bovenstaande hypotheekvormen. Mensen die optimaal gebruik willen maken van de fiscale mogelijkheden. De rente over deze financiering is in beginsel wel aftrekbaar. Dit is een lening gecombineerd met een spaarverzekering. Heeft u een krediet nodig en beschikt u over een eigen woning met een overwaarde dan kunt u overwegen om een tweede hypotheek te nemen. Voor mensen, die over enig spaargeld beschikken is hiervoor een oplossing.