Wat is er leuker dan nog een eigen huis in een ander land.
Financiering Tweede HuisDit heeft gevolgen voor de mate waarin u financiering kunt krijgen en tegen welke voorwaarden. Maar, hoe zit het met de fiscale regels en wellicht ook de valkuilen? Bereidt u dan ook goed voor. Let op! Chalets en stacaravans kunnen er door hun grootte en comfort uitzien als een volwaardig huis maar zijn dat niet altijd. Dat kan met spaargeld, maar ook een deel van de overwaarde van de eerste woning kan hiervoor worden gebruikt. Een tweede eigen woning, het klinkt zo aantrekkelijk. Dit hypotheekdeel wordt als consumptieve lening beschouwd en de rente over dat deel van de lening is om die reden niet aftrekbaar. Wat is er leuker dan nog een eigen huis in een ander land. Daartoe aangetrokken door een mooi klimaat, of misschien wel voor de wintersport. De rente van deze extra hypotheek is in dit geval niet aftrekbaar voor de Nederlandse belasting.

Niet door de Nederlandse wetgeving, maar door de fiscus in het buitenland. Aflossingsvrije hypotheek is doorgaans niet mogelijk. Maar wat vindt ervan, om een kasteel te kopen in Belgie. Op het eerste gezicht zijn de vakantiehuizen aan de Turkse Rivièra goedkoop en daardoor aantrekkelijk.

Hogere huizenprijzen in vierde kwartaalDe prijzen van woningen zijn in het vierde kwartaal verder omhoog gegaan. Hoe u de woning in Polen financiert is uiteraard een puur individuele aangelegenheid. Maar let op de valkuil van de extra kosten en regelwerk. Overigens is ook dan de hypotheekrente niet aftrekbaar. De eventuele huuropbrengsten daarentegen zijn niet belast. Meestal moet u zelf een deel van de woning financieren. Ten opzichte van het voorgaande kwartaal bedroeg de stijging gemiddeld 1,2 procent. Onze adviseurs zullen u daar graag verder over informeren.